Wikipedia

Результати пошуку

неділю, 17 січня 2021 р.

 

Щоб студент міг успішно засвоювати навчальний матеріал, мав сили на навчання, роботу і дозвілля, йому необхідно повноцінно харчуватися. Фахівці Національного інституту громадського здоров’я, які займаються профілактикою та популяризацією здорового харчування на основі численних досліджень, підготували десять ключових порад щодо збалансованого повсякденного харчування. Пропонуємо їх вашій увазі.

1. Їсти потрібно регулярно і з задоволенням. Слід віддавати перевагу продуктам рослинного, а не тваринного походження.

2. Варто вживати їжу з цілісного зерна і зернопродуктів. Зернопродукти містять багато вітамінів, мінералів і ненасичених жирних кислот.

3. Кілька разів в день необхідно їсти різні овочі і фрукти. Овочі і фрукти – джерела вітамінів, мінералів, антиоксидантів, харчових волокон й інших корисних речовин.

4. Потрібно стежити за кількістю споживаних жирів і компенсувати насичені тваринні жири ненасиченими рослинними жирами.

5. Необхідно компенсувати жирне м’ясо і жирні м’ясні продукти бобовими та морепродуктами, індичкою або пісним м’ясом. Мінімум один день на тиждень потрібно обходитися без м’яса.

6. Варто щодня вживати в їжу якомога менше жирного молока і жирних молочних продуктів. Молоко і молочні продукти – багате джерело кальцію і вітамінів A, D, E і K.

7. Варто менше їсти солоної їжі. Замість солі краще використовувати свіжі, сухі або заморожені спеції.

8. Необхідно скоротити вживання цукру і солодких продуктів харчування. Денна норма цукру не повинна перевищувати 3 чайні ложки.

9. Чи потрібно приймати достатню кількість рідини. Денна норма її споживання – від 1,5 до 3 літрів. Пийте звичайну воду, мінеральну воду, фруктовий або трав’яний чай.

10. Їжа повинна готуватися в здорових гігієнічно чистих умовах. Рекомендується готувати їжу на пару, в конвекційній печі з парозволожувачем, тушкувати її у невеликій кількості олії, у власному соку або з додаванням води.

Харчуйтеся корисно і смачно, будьте здорові і повні сил!

Немає коментарів:

Дописати коментар