Wikipedia

Результати пошуку

четвер, 22 жовтня 2020 р.

Новий стандарт базової освіти: відповіді на запитання

 


Міністерством освіти і науки надані відповіді на поширені запитання щодо застосування норм нового Державного стандарту базової середньої освіти.

Що описує Державний стандарт?

Державний стандарт визначає мету та принципи освітнього процесу в закладах базової середньої освіти, дає загальну характеристику змісту навчання, пояснює вимоги до обов’язкових результатів навчання та орієнтири для їхнього оцінювання.

У документі також окреслено ключові компетентності, якими мають оволодіти школярі після закінчення кожного з двох циклів – адаптаційного (5-6 класи) і базового предметного навчання (7-9 класи), та наскрізні вміння.

Державний стандарт містить дані про загальний обсяг навчального навантаження учнів у базових навчальних планах. Він містить 7 варіантів базового навчального плану відповідно до освітніх потреб дітей, а також визначає рекомендовану, мінімальну та максимальну кількість навчальних годин за кожною з галузей та загалом.

Коли у школах почнуть навчатись за новим Державним стандартом?

Учні 5-х класів почнуть навчання за новим Державним стандартом із вересня 2022 року. Пілотування Державного стандарту базової середньої освіти розпочнеться у вересні 2021 року.


Немає коментарів:

Дописати коментар